Nutriční hodnoty (Krakonošův mazanec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 16 037 kJ / 3 833 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,44 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,94 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 68,50 g |
Tuky | 135,29 g |
– nasycené | 64,37 g |
– nenasycené | 62,49 g |
–– mononenasycené | 46,03 g |
–– polynenasycené | 16,46 g |
––– omega 3 | 0,40 g |
Vláknina | 30,31 g |
Cholesterol | 911 mg |
Sodík | 193 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 548,27 g |
– cukry | 167,07 g |
––– laktóza | 15,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
80 g 80 g cukru krupice | Cukr bílý | 80 g |
30 g 30 g droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
5 g 5 g soli | Sůl mořská | 5 g |
kůra z 1 kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | 90 g |
100 g 100 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 100 g |
50 g 50 g blanšírovaných mandlí (plátky nebo hranolky) | Mandle neloupané | 50 g |
80 g 80 g rozinek namočených v rumu | Rozinky | 80 g |
1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |