Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Krémová polenta s restovanou hlívou a ztraceným vejcem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie2 637 kJ /
630 kcal
Bílkoviny40,65 g
– z toho živočišné bílkoviny35,03 g
– z toho rostlinné bílkoviny5,62 g
Tuky42,98 g
– nasycené18,88 g
– nenasycené13,47 g
–– mononenasycené10,87 g
–– polynenasycené2,60 g
––– omega 30,34 g
Vláknina10,98 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 819 mg
Sůl1,92 g
Sacharidy15,13 g
– cukry3,24 g
––– laktóza1,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 ml 200 ml instantní polenty Polenta
400 ml 400 ml vody vývaru popřípadě mléka pokud chceme mít kaši hodně jemnou Vývar hovězí 400 ml
sůl Sůl mořská
50 g 50 g strouhaného Parmazánu Parmezán 50 g
200 g 200 g hlívy ústřičné Hlíva ústřičná syrová 200 g
2 2 polévkové lžíce oleje Olej řepkový
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
sůl Sůl mořská
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
čerstvé bylinky (například tymián) na posypání Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.