Nutriční hodnoty (Krémová polenta s restovanou hlívou a ztraceným vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 2 637 kJ / 630 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,65 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 35,03 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,62 g |
Tuky | 42,98 g |
– nasycené | 18,88 g |
– nenasycené | 13,47 g |
–– mononenasycené | 10,87 g |
–– polynenasycené | 2,60 g |
––– omega 3 | 0,34 g |
Vláknina | 10,98 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 819 mg |
Sůl | 1,92 g |
Sacharidy | 15,13 g |
– cukry | 3,24 g |
––– laktóza | 1,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 ml 200 ml instantní polenty | Polenta | |
400 ml 400 ml vody vývaru popřípadě mléka pokud chceme mít kaši hodně jemnou | Vývar hovězí | 400 ml |
sůl | Sůl mořská | |
50 g 50 g strouhaného Parmazánu | Parmezán | 50 g |
200 g 200 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 200 g |
2 2 polévkové lžíce oleje | Olej řepkový | |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
sůl | Sůl mořská | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
čerstvé bylinky (například tymián) na posypání | Petržel nať čerstvá |