Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kulajda s houbami a ztraceným vejcem (trošku jinak))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 500 kJ /
836 kcal
Bílkoviny13,81 g
– z toho živočišné bílkoviny7,28 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,53 g
Tuky61,15 g
– nasycené39,31 g
– nenasycené20,90 g
–– mononenasycené18,37 g
–– polynenasycené2,53 g
––– omega 30,41 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 192 mg
Sodík 141 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy55,22 g
– cukry12,32 g
––– laktóza9,82 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 hrst 1 hrst sušených hub nebo misku čerstvých Houby sušené směs
4 lžíce 4 lžíce másla nejlépe přepuštěného Máslo kravské 40 g
cca 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky na jíšku Mouka pšeničná hladká 20 g
3 3 brambůrky Brambor zimní 150 g
cca 3/4 litru cca 3/4 litru zeleninového vývaru Vývar zeleninový 750 ml
bobkový list (nemusí být) Bobkový list sušený
250 ml 250 ml smetany nebo kysané smetany Smetana kravská sladká 12% 250 ml
2 lžíce 2 lžíce posekaného kopru Kopr nať čerstvý 30 g
ocet nebo citronová šťáva Ocet lihový
pepř Pepř černý
sůl Sůl mořská
čerstvá vejce (podle počtu porcí) Vejce slepičí

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.