Nutriční hodnoty (Kulajda s houbami a ztraceným vejcem (trošku jinak))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 500 kJ / 836 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,81 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,28 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,53 g |
Tuky | 61,15 g |
– nasycené | 39,31 g |
– nenasycené | 20,90 g |
–– mononenasycené | 18,37 g |
–– polynenasycené | 2,53 g |
––– omega 3 | 0,41 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 192 mg |
Sodík | 141 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 55,22 g |
– cukry | 12,32 g |
––– laktóza | 9,82 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrst 1 hrst sušených hub nebo misku čerstvých | Houby sušené směs | |
4 lžíce 4 lžíce másla nejlépe přepuštěného | Máslo kravské | 40 g |
cca 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky na jíšku | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
3 3 brambůrky | Brambor zimní | 150 g |
cca 3/4 litru cca 3/4 litru zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 750 ml |
bobkový list (nemusí být) | Bobkový list sušený | |
250 ml 250 ml smetany nebo kysané smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
2 lžíce 2 lžíce posekaného kopru | Kopr nať čerstvý | 30 g |
ocet nebo citronová šťáva | Ocet lihový | |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvá vejce (podle počtu porcí) | Vejce slepičí |