Nutriční hodnoty (Kapustičková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 995 kJ / 238 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,78 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,98 g |
Tuky | 11,27 g |
– nasycené | 7,16 g |
– nenasycené | 3,36 g |
–– mononenasycené | 3,03 g |
–– polynenasycené | 0,33 g |
––– omega 3 | 0,11 g |
Vláknina | 6,40 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 52 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 26,30 g |
– cukry | 9,00 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
kapustičky (očištěné a na 1/2 překrojené) | Kapusta růžičková čerstvá | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
pár stroužků stroužků česneku | Česnek čerstvý | |
libeček | Libeček čerstvý | |
mrkev | Mrkev čerstvá | |
celer | Celer bulva čerstvá | |
petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
zeleninový bujón nebo jen vodu | Bujón zeleninový | |
strouhaný uzený sýr nebo Nivu | Eidam 30% t. v s. uzený | |
100 ml 100 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
koriandr | Koriandr semena | |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
olej | Olej řepkový | |
mrkev na ozdobu (nemusí být) | Mrkev čerstvá |