Nutriční hodnoty (Čočková polévka nakyselo se zeleninou a hlívou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 944 kJ / 1 421 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,93 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 71,93 g |
Tuky | 28,51 g |
– nasycené | 2,56 g |
– nenasycené | 24,57 g |
–– mononenasycené | 15,38 g |
–– polynenasycené | 9,20 g |
––– omega 3 | 1,85 g |
Vláknina | 64,73 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 155 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 188,85 g |
– cukry | 23,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrnek 1 hrnek čočky | Čočka hnědá neloupaná | 250 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku cibule | Cibule čerstvá | 125 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku mrkve | Mrkev čerstvá | 125 g |
1/4 hrnku 1/4 hrnku celeru | Celer bulva čerstvá | |
1/4 hrnku 1/4 hrnku petržele | Petržel kořenová čerstvá | 62.5 g |
1 hrnek 1 hrnek brambor | Brambor zimní | 250 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku hlívy | Hlíva ústřičná syrová | |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
sůl | Sůl mořská | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
pepř | Pepř černý | |
nové koření | Nové koření | |
kopr | Kopr nať čerstvý | |
masový vývar (masox) | Vývar masový | |
ocet | Ocet lihový |