Nutriční hodnoty (Celerová polévka se slaninovými chipsy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 295 kJ / 548 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,53 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,46 g |
Tuky | 20,62 g |
– nasycené | 12,62 g |
– nenasycené | 7,56 g |
–– mononenasycené | 3,81 g |
–– polynenasycené | 3,75 g |
––– omega 3 | 0,57 g |
Vláknina | 20,30 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 273 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 61,23 g |
– cukry | 10,28 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g celeru | Celer bulva čerstvá | 250 g |
4 4 větší brambory | Brambor zimní | 200 g |
2 2 hrsti čerstvého špenátu ( kdo má mangold jako já, použije ten, jen je nutné ho o trochu déle povařit ) | Špenát čerstvý | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
plátky plátky slaniny | Špek | |
1 PL 1 PL másla | Máslo kravské | 10 g |
1,5 PL 1,5 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
špetka špetka drceného kmínu | Kmín mletý | |
špetka špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
1,5 l 1,5 l vývaru nebo vody | Vývar masový | 1500 ml |
sůl | Sůl mořská |