Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Celerová polévka se slaninovými chipsy)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 295 kJ /
548 kcal
Bílkoviny20,53 g
– z toho živočišné bílkoviny10,07 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,46 g
Tuky20,62 g
– nasycené12,62 g
– nenasycené7,56 g
–– mononenasycené3,81 g
–– polynenasycené3,75 g
––– omega 30,57 g
Vláknina20,30 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 273 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy61,23 g
– cukry10,28 g
––– laktóza0,08 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 g 250 g celeru Celer bulva čerstvá 250 g
4 4 větší brambory Brambor zimní 200 g
2 2 hrsti čerstvého špenátu ( kdo má mangold jako já, použije ten, jen je nutné ho o trochu déle povařit ) Špenát čerstvý
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
plátky plátky slaniny Špek
1 PL 1 PL másla Máslo kravské 10 g
1,5 PL 1,5 PL hladké mouky Mouka pšeničná hladká 15 g
špetka špetka drceného kmínu Kmín mletý
špetka špetka muškátového oříšku Muškátový oříšek
1,5 l 1,5 l vývaru nebo vody Vývar masový 1500 ml
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.