Nutriční hodnoty (Fenyklovo-mandlová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 699 kJ / 406 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,94 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,84 g |
Tuky | 35,22 g |
– nasycené | 22,28 g |
– nenasycené | 12,78 g |
–– mononenasycené | 10,13 g |
–– polynenasycené | 2,66 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 6,56 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 48 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 17,00 g |
– cukry | 6,98 g |
––– laktóza | 2,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 polévkové lžíce olivového oleje | Olej olivový | |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 velké bulvy fenyklu (nebo 3 menší) | Fenykl hlíza | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
600 ml 600 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 600 ml |
2 2 polévkové lžíce namletých mandlí | Mandle neloupané | |
100 ml 100 ml smetany 33% | Smetana kravská sladká 35% | 100 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
kardamom | Kardamom prášek |