Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Fenyklovo-mandlová polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie1 699 kJ /
406 kcal
Bílkoviny3,94 g
– z toho živočišné bílkoviny2,10 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,84 g
Tuky35,22 g
– nasycené22,28 g
– nenasycené12,78 g
–– mononenasycené10,13 g
–– polynenasycené2,66 g
––– omega 30,30 g
Vláknina6,56 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 48 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy17,00 g
– cukry6,98 g
––– laktóza2,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 polévkové lžíce olivového oleje Olej olivový
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
2 2 velké bulvy fenyklu (nebo 3 menší) Fenykl hlíza
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
600 ml 600 ml zeleninového vývaru Vývar zeleninový 600 ml
2 2 polévkové lžíce namletých mandlí Mandle neloupané
100 ml 100 ml smetany 33% Smetana kravská sladká 35% 100 ml
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
kardamom Kardamom prášek

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.