Nutriční hodnoty (Pomazánka z bílých fazolí, česneku a rozmarýnu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 016 kJ / 1 916 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,98 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 95,18 g |
Tuky | 52,71 g |
– nasycené | 14,28 g |
– nenasycené | 37,57 g |
–– mononenasycené | 31,04 g |
–– polynenasycené | 6,52 g |
––– omega 3 | 0,16 g |
Vláknina | 79,52 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 69 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 223,62 g |
– cukry | 13,41 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
cca 400 g 400 g bílých fazolí uvařených, propláchnutých a okapaných; jinak můžete použít již uvařené a zmrazené (nyní rozmražené) ; či kupované v konzervě | Fazole bílé | 400 g |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku posekaného nožem na malé kousíčky (jestli máte poctivý český česnek, tak s ním raději opatrněji, je chuťově silný) | Česnek čerstvý | 17.5 g |
cca 1 lžíce 1 lžíce jemně nasekaných lístečků rozmarýnu | Rozmarýn sušený | 15 g |
1/2 1/2 citronu na šťávu | Citrón čerstvý | 45 g |
cca 100 ml 100 ml zakysané smetany nebo bílého jogurtu na případné doladění konzistence | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
3-4 lžíce 3-4 lžíce kvalitního olivového oleje | Olej olivový | 38.5 ml |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě namletý pepř | Pepř černý mletý | |
jako bonus jsem si dopřála trochu drcených sušených chilli papriček | Chilli paprička sušená | |
přiměřeně drceného růžového pepře | Pepř růžový |