Nutriční hodnoty (Zelný salát s bílým jogurtem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 566 kJ / 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,16 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,96 g |
Tuky | 13,32 g |
– nasycené | 1,54 g |
– nenasycené | 11,02 g |
–– mononenasycené | 7,21 g |
–– polynenasycené | 3,81 g |
––– omega 3 | 0,94 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 6 mg |
Sodík | 133 mg |
Sůl | 0,04 g |
Sacharidy | 50,20 g |
– cukry | 40,60 g |
––– laktóza | 2,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
cca 300 g 300 g červeného zelí | Zelí červené čerstvé | 300 g |
1 1 velké jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje (použila jsem sezamový) | Olej řepkový | 11 ml |
1 lžíce 1 lžíce balsamika (není nutné, malým dětem vynechejte nebo použijte zakysanou smetanu - je kyselejší) | Ocet balsamikový bílý | 20 ml |
4 lžíce 4 lžíce bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 60 ml |
2 lžíce 2 lžíce brusinkového sirupu (nebo jiného sladidla, já jsem využila lehké nakyslosti tohoto) | Sirup brusinkový | |
sůl dle chuti | Sůl mořská |