Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Banánový čokochlebíček s opilými brusinkami)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 512 kJ /
3 947 kcal
Bílkoviny60,11 g
– z toho živočišné bílkoviny21,24 g
– z toho rostlinné bílkoviny38,88 g
Tuky160,30 g
– nasycené90,27 g
– nenasycené60,95 g
–– mononenasycené51,19 g
–– polynenasycené9,77 g
––– omega 30,68 g
Vláknina48,95 g
Cholesterol 837 mg
Sodík 588 mg
Sůl2,54 g
Sacharidy496,69 g
– cukry314,09 g
––– laktóza11,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
100 g 100 g sušených brusinek (nebo rozinek) Brusinky sušené 100 g
75 ml 75 ml rumu (bourbonu či tmavého rumu) Rum 75 ml
175 g 175 g prosáté hladké mouky (použila jsem hladkou špaldovou mouku) Mouka pšeničná hladká 175 g
3 lžíce 3 lžíce mouky jsem nahradila stejným množstvím kakaového prášku holandského typu Kakao prášek 45 g
2 2 čajové lžičky prášku do pečiva (použila jsem bezfosfátový) Kypřící prášek 24 g
1/2 1/2 čajové lžičky jedlé sody Jedlá soda
1/2 1/2 čajové lžičky soli Sůl mořská
125 g 125 g rozpuštěného másla (nahradila jsem kokosovým olejem) Máslo kravské 125 g
130-150 g 130-150 g cukru krystal (dala jsem jen 130g třtinového cukru a sladkost byla dostačující) Cukr třtinový 140 g
2 2 velká vejce pokojové teploty Vejce slepičí 140 g
4 4 malé velmi zralé banány (mohou být mít hnědou slupku, ale vnitřek světlý, hodně voňavý, sladký a měkký) rozmačkané na kašičku – třeba vidličkou nebo šťouchadlem na brambory Banán čerstvý 360 g
60 60 g vlašských ořechů pokrájených na hrubo cca 2 hrsti Vlašské ořechy
1 1 čajová lžička vanilkového extraktu Aroma vanilkové
cca 100 g 100 g na hrubo nasekané kvalitní tmavé čokolády (výborně chutnala 86%)zkuste ale použít i bílou čokoládu vytvoří tak zajímavé vzory v tmavém těstě s červenými brusinkami Čokoláda mléčná 25% 100 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.