Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vánoční čokoládový koláč)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 191 kJ /
4 109 kcal
Bílkoviny101,02 g
– z toho živočišné bílkoviny43,25 g
– z toho rostlinné bílkoviny57,78 g
Tuky208,28 g
– nasycené92,95 g
– nenasycené100,66 g
–– mononenasycené85,69 g
–– polynenasycené14,97 g
––– omega 30,89 g
Vláknina39,38 g
Cholesterol 1,37 g
Sodík 589 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy437,88 g
– cukry188,28 g
––– laktóza12,03 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300 g 300 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 300 g
100 g 100 g cukru krupice Cukr bílý 100 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
5 PL 5 PL mletých lískových oříšků (mandle) Lískový ořech mletý 75 g
1/2 sáčku 1/2 sáčku prášku do pečiva Kypřící prášek 6 g
1 ČL 1 ČL skořice Skořice ceylonská 10 g
1 ČL 1 ČL perníkového koření Perníkové koření 10 g
špetka špetka mletého hřebíčku Hřebíček
špetka špetka soli Sůl mořská
50 g 50 g hořké čokolády Čokoláda hořká 40% 50 g
50 g 50 g holandského kakaa Kakao prášek 50 g
hrst hrst rozinek Rozinky
namočených v rumu Rum
citronová kůra a Citronová kúra čerstvá
pomerančová kůra -strouhaná Pomerančová kůra čerstvá
125 g 125 g rozehřátého másla Máslo kravské 125 g
4 4 vejce Vejce slepičí 280 g
200-250 ml 200-250 ml mléka (resp. podle savosti mouky) Mléko kravské polotučné 1,5% 225 ml
2 2 velká kyselejší jablka oloupaná a nahrubo nastrouhaná Jablko čerstvé 300 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.