Nutriční hodnoty (Bramborový koláč z "tatarkového" těsta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 741 kJ / 1 611 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 47,00 g |
Tuky | 5,90 g |
– nasycené | 1,90 g |
– nenasycené | 2,54 g |
–– mononenasycené | 0,86 g |
–– polynenasycené | 1,68 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 6 mg |
Sodík | 64 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 330,10 g |
– cukry | 15,30 g |
––– laktóza | 4,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
100 ml 100 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
4 4 vrchovaté lžíce tatarské omáčky nebo majonézy, ale s tatarkou je těsto vychucenější | Tatarská omáčka | |
4 4 brambory uvařené ve slupce, vychladlé a oloupané | Brambor zimní | 200 g |
lžička lžička soli | Sůl mořská | |
400 ml 400 ml polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
20 g 20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
olej na vymazání formy | Olej řepkový | |
směs nahrubo nastrouhaných tvrdých sýrů na posypání, cca 150 g celkem ( měla jsem nivu, goudu a uzený eidam ) | Eidam 30% t. v s. uzený | |
větvička větvička čerstvého tymiánu nebo trochu sušeného | Tymián čerstvý |