Nutriční hodnoty (Polévka z červené čočky trochu jinak)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 473 kJ / 352 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,05 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,05 g |
Tuky | 22,73 g |
– nasycené | 7,94 g |
– nenasycené | 14,26 g |
–– mononenasycené | 8,09 g |
–– polynenasycené | 6,17 g |
––– omega 3 | 1,40 g |
Vláknina | 9,34 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 21,48 g |
– cukry | 6,62 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1 1 cibuli | Cibule čerstvá | 70 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky drcené chilli | Chilli paprička sušená | 2.5 g |
1,5 litru 1,5 litru vývaru z hovězího nebo uzeného + kousek vařeného masa | Vývar hovězí | 1500 ml |
7 růžiček 7 růžiček kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
plátek plátek celeru | Celer bulva čerstvá | |
4 4 polévkové lžíce červené čočky | Čočka červená neloupaná | |
půl lžičky lžičky semínek fenyklu drceného nebo mletého | Fenykl semena | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
sušená bazalka | Bazalka sušená |