Nutriční hodnoty (Salát z červené řepy a jablka s křenovohořčičnou zálivkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 295 kJ / 309 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,58 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,38 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,20 g |
Tuky | 25,62 g |
– nasycené | 5,34 g |
– nenasycené | 17,59 g |
–– mononenasycené | 14,38 g |
–– polynenasycené | 3,22 g |
––– omega 3 | 0,36 g |
Vláknina | 1,14 g |
Cholesterol | 268 mg |
Sodík | 355 mg |
Sůl | 0,69 g |
Sacharidy | 8,57 g |
– cukry | 1,79 g |
––– laktóza | 0,95 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 střední bulvy červené řepy (vařené nebo pečené) | Červená řepa čerstvá | |
2 2 menší červená jablka se slupkou | Jablko čerstvé | |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
1 lžíce 1 lžíce hrubozrné hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce strouhaného křenu (třeba i naloženého) | Křen čerstvý | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 25 ml |
1 1 vejce vařené natvrdo | Vejce slepičí | 70 g |