Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka s batáty (sladké brambory) á la "kyselačka")

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie2 282 kJ /
545 kcal
Bílkoviny34,36 g
– z toho živočišné bílkoviny34,36 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky22,62 g
– nasycené8,64 g
– nenasycené9,20 g
–– mononenasycené7,60 g
–– polynenasycené1,60 g
––– omega 30,11 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 404 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy51,10 g
– cukry24,50 g
––– laktóza24,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 větší batáty Batáty neloupané
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
5 kuliček 5 kuliček pepře Pepř černý
2 kuličky 2 kuličky nového koření Nové koření
2 špetky 2 špetky drceného kmínu Kmín mletý
sůl Sůl mořská
0,5 l 0,5 l vody Voda 500 ml
0,5 l 0,5 l mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 500 ml
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
2 lžíce 2 lžíce škrobu (nebo mouky) Bramborový škrob 30 g
kopr (podle chuti) Kopr nať čerstvý
ocet na dochucení Ocet lihový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.