Nutriční hodnoty (Polévka s batáty (sladké brambory) á la "kyselačka")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 282 kJ / 545 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 22,62 g |
– nasycené | 8,64 g |
– nenasycené | 9,20 g |
–– mononenasycené | 7,60 g |
–– polynenasycené | 1,60 g |
––– omega 3 | 0,11 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 404 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 51,10 g |
– cukry | 24,50 g |
––– laktóza | 24,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 větší batáty | Batáty neloupané | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
2 špetky 2 špetky drceného kmínu | Kmín mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
0,5 l 0,5 l vody | Voda | 500 ml |
0,5 l 0,5 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 lžíce 2 lžíce škrobu (nebo mouky) | Bramborový škrob | 30 g |
kopr (podle chuti) | Kopr nať čerstvý | |
ocet na dochucení | Ocet lihový |