Nutriční hodnoty (Bramboráčky s uzenými matjesy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 433 kJ / 1 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,24 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 23,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,56 g |
Tuky | 50,14 g |
– nasycené | 7,64 g |
– nenasycené | 40,48 g |
–– mononenasycené | 27,74 g |
–– polynenasycené | 12,74 g |
––– omega 3 | 0,32 g |
Vláknina | 14,54 g |
Cholesterol | 308 mg |
Sodík | 976 mg |
Sůl | 2,01 g |
Sacharidy | 108,72 g |
– cukry | 11,82 g |
––– laktóza | 5,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
80-100 g 80-100 g uzený matjes | Matjesy v oleji | 90 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
100 ml 100 ml podmáslí | Podmáslí | 100 g |
2 lžíce 2 lžíce hl. mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
kmín | Kmín | |
majoránka | Majoránka sušená | |
sůl (opatrně, matjesy jsou slané) | Matjesy v oleji | |
sádlo na smažení | Sádlo vepřové | |
pepř | Pepř černý |