Nutriční hodnoty (Pečený hovězí krk s bramborovo-celerovým pyré)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 11 866 kJ / 2 836 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 198,86 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 176,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 22,86 g |
Tuky | 167,44 g |
– nasycené | 73,40 g |
– nenasycené | 37,71 g |
–– mononenasycené | 30,73 g |
–– polynenasycené | 6,98 g |
––– omega 3 | 0,95 g |
Vláknina | 63,65 g |
Cholesterol | 360 mg |
Sodík | 1,94 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 72,50 g |
– cukry | 41,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
800 g 800 g hovězího krku | Hovězí krkovice | 800 g |
2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
250 g 250 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer) | Mrkev čerstvá | 250 g |
2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
lžíce lžíce sádla | Sádlo vepřové | |
1 lžíce 1 lžíce dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 15 g |
200 ml 200 ml dobrého červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
vývar nebo voda na podlévání | Vývar hovězí | |
1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
4 kuličky 4 kuličky nové koření | Nové koření | |
špetka špetka chilli | Chilli paprička sušená | |
pepř | Pepř černý | |
brambory | Brambor zimní | |
celer (v poměru 1:1) | Celer bulva čerstvá | |
smetana | Smetana kravská sladká 12% | |
máslo | Máslo kravské | |
libeček čerstvý nebo sušený | Libeček čerstvý | |
sůl | Sůl mořská |