Nutriční hodnoty (Fofr dezert z tvarohu, likéru a sušenek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 5 598 kJ / 1 338 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 81,00 g |
– nasycené | 51,10 g |
– nenasycené | 27,30 g |
–– mononenasycené | 23,00 g |
–– polynenasycené | 4,30 g |
––– omega 3 | 0,70 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 236 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 79,63 g |
– cukry | 79,63 g |
––– laktóza | 8,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350-400 350-400 g tvarohu (použila jsem nízkotučný a nechala ho půl dne vykapat přes plátýnko; zbylou syrovátku jsem použila na pečení chleba) | Tvaroh polotučný | |
100 g 100 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
200 ml 200 ml šlehačky (ušlehat do tuha) | Šlehačka 35% | 200 ml |
med anebo vanilkový cukr | Med nepasterovaný | |
2-3 panáky 2-3 panáky oblíbeného likéru nebo třeba rumu | Likér | 125 ml |
1/2 balíčku 1/2 balíčku grahamových sušenek (nebo třeba máslových sušenek či piškotů) | ||
případné ovoce (použila jsem mražené bobulové poklady ze zahrady) | Jahody čerstvé | |
kakao na ozdobu | Kakao prášek |