Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Fofr dezert z tvarohu, likéru a sušenek)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie5 598 kJ /
1 338 kcal
Bílkoviny7,00 g
– z toho živočišné bílkoviny7,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky81,00 g
– nasycené51,10 g
– nenasycené27,30 g
–– mononenasycené23,00 g
–– polynenasycené4,30 g
––– omega 30,70 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 236 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy79,63 g
– cukry79,63 g
––– laktóza8,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
350-400 350-400 g tvarohu (použila jsem nízkotučný a nechala ho půl dne vykapat přes plátýnko; zbylou syrovátku jsem použila na pečení chleba) Tvaroh polotučný
100 g 100 g zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 100 ml
200 ml 200 ml šlehačky (ušlehat do tuha) Šlehačka 35% 200 ml
med anebo vanilkový cukr Med nepasterovaný
2-3 panáky 2-3 panáky oblíbeného likéru nebo třeba rumu Likér 125 ml
1/2 balíčku 1/2 balíčku grahamových sušenek (nebo třeba máslových sušenek či piškotů)
případné ovoce (použila jsem mražené bobulové poklady ze zahrady) Jahody čerstvé
kakao na ozdobu Kakao prášek

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.