Nutriční hodnoty (Polentové kuličky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 964 kJ / 1 425 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,66 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 11,51 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,15 g |
Tuky | 57,69 g |
– nasycené | 26,00 g |
– nenasycené | 28,59 g |
–– mononenasycené | 20,57 g |
–– polynenasycené | 8,02 g |
––– omega 3 | 0,16 g |
Vláknina | 12,35 g |
Cholesterol | 366 mg |
Sodík | 190 mg |
Sůl | 1,24 g |
Sacharidy | 189,75 g |
– cukry | 75,40 g |
––– laktóza | 4,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
100 g 100 g instatní polenty | Polenta | 100 g |
30 g 30 g rozinek | Rozinky | 30 g |
30 g 30 g sekaných mandlí nebo jiné ořechy | Mandle loupané | 30 g |
40 g 40 g cukr krupice | Cukr bílý | 40 g |
40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
5 PL 5 PL polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 55 g |
5 PL 5 PL mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 75 ml |
1/2 KL 1/2 KL kypřící prášek do pečiva | Kypřící prášek | 2.5 g |
pomerančová kůra | Pomerančová kůra čerstvá | |
olej na smažení | Olej řepkový | |
moučkový cukr | Cukr bílý | |
vanilkový cukr na posypání | Cukr vanilkový |