Nutriční hodnoty (Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 21 683 kJ / 5 182 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 258,04 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 234,18 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,85 g |
Tuky | 350,17 g |
– nasycené | 183,14 g |
– nenasycené | 151,65 g |
–– mononenasycené | 126,39 g |
–– polynenasycené | 25,26 g |
––– omega 3 | 4,85 g |
Vláknina | 77,06 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 20,89 g |
Sůl | 51,38 g |
Sacharidy | 213,47 g |
– cukry | 115,14 g |
––– laktóza | 20,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
3 lžičky 3 lžičky mletého pepře | Pepř černý mletý | 15 g |
80 g 80 g uzeného špeku | Špek | 80 g |
2 lžíce 2 lžíce soli | Sůl mořská | 30 g |
1 kg 1 kg hovězí svíčkové | Hovězí svíčková | 1000 g |
6 lžiček 6 lžiček brusinkového kompotu | Brusinky zavařené | |
6 6 plátk citronu | Citrón čerstvý | 540 g |
150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
500 ml 500 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 500 ml |
1 1 citron | Citrón čerstvý | 90 g |
3 ks 3 ks petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
3 ks 3 ks bobkového listu | Bobkový list sušený | |
2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
1 lžička 1 lžička citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
1 lžíce 1 lžíce soli | Sůl mořská | 15 g |
2 lžičky 2 lžičky tymiánu | Tymián sušený | 10 g |
6 ks 6 ks mrkve | Mrkev čerstvá | 300 g |
2 l 2 l hovězího vývaru | Vývar hovězí | 2000 ml |
2 ks 2 ks cibule | Cibule čerstvá | 138 g |
1 ks 1 ks malého celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
8 ks 8 ks nového koření | Nové koření |