Nutriční hodnoty (Jidášky sypané mákem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 14 454 kJ / 3 455 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,57 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,42 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 53,15 g |
Tuky | 131,67 g |
– nasycené | 74,90 g |
– nenasycené | 48,19 g |
–– mononenasycené | 41,46 g |
–– polynenasycené | 6,72 g |
––– omega 3 | 0,47 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 1,02 g |
Sodík | 641 mg |
Sůl | 1,53 g |
Sacharidy | 480,48 g |
– cukry | 123,67 g |
––– laktóza | 13,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 kg 1/2 kg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
4 lžíce 4 lžíce cukru | Cukr bílý | 100 g |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
21 g 21 g čerstvého droždí (1/2 kostky) | Droždí pekařské lisované | 21 g |
1/4 l 1/4 l vlahého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
mák na posypání | Mák modrý |