Nutriční hodnoty (Makové suchary)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 848 kJ / 1 398 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,97 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 35,40 g |
| Tuky | 37,05 g |
| – nasycené | 3,81 g |
| – nenasycené | 30,51 g |
| –– mononenasycené | 19,61 g |
| –– polynenasycené | 10,90 g |
| ––– omega 3 | 2,77 g |
| Vláknina | 9,48 g |
| Cholesterol | 14 mg |
| Sodík | 41 mg |
| Sůl | 0,09 g |
| Sacharidy | 222,93 g |
| – cukry | 18,81 g |
| ––– laktóza | 3,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 90 g 90 g kefíru (podmáslí) | Kefír | 90 ml |
| 90 g 90 g vody | Voda | 90 ml |
| 30 g 30 g oleje | Olej řepkový | 30 ml |
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 5-7 g 5-7 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 6 g |
| necelá lžička lžička cukru | Cukr bílý | |
| mírně vrchovatá lžička lžička soli | Sůl mořská | |
| celý mák na obalení | Mák modrý |