Nutriční hodnoty (Omáčka z hlávkového salátu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 2 934 kJ / 701 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,60 g |
Tuky | 55,30 g |
– nasycené | 24,66 g |
– nenasycené | 28,53 g |
–– mononenasycené | 21,08 g |
–– polynenasycené | 7,45 g |
––– omega 3 | 0,74 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 554 mg |
Sůl | 1,39 g |
Sacharidy | 38,70 g |
– cukry | 11,50 g |
––– laktóza | 9,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 hrstí lístků hlávkového salátu | Salát hlávkový čerstvý | |
3 lžíce 3 lžíce tuku (másla) | Margarín | 45 g |
4 lžíce 4 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
ocet (na dochucení) | Ocet lihový | |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
250 ml 250 ml zakysané smetany (nebo syrovátky) | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |