Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Omáčka z hlávkového salátu)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie2 934 kJ /
701 kcal
Bílkoviny11,60 g
– z toho živočišné bílkoviny7,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny4,60 g
Tuky55,30 g
– nasycené24,66 g
– nenasycené28,53 g
–– mononenasycené21,08 g
–– polynenasycené7,45 g
––– omega 30,74 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 554 mg
Sůl1,39 g
Sacharidy38,70 g
– cukry11,50 g
––– laktóza9,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
5 5 hrstí lístků hlávkového salátu Salát hlávkový čerstvý
3 lžíce 3 lžíce tuku (másla) Margarín 45 g
4 lžíce 4 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 40 g
ocet (na dochucení) Ocet lihový
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
250 ml 250 ml zakysané smetany (nebo syrovátky) Smetana kravská zakysaná 12% 250 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.