Nutriční hodnoty (Jehněčí na švestkách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 654 kJ / 873 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,03 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,89 g |
Tuky | 50,05 g |
– nasycené | 13,00 g |
– nenasycené | 35,27 g |
–– mononenasycené | 26,04 g |
–– polynenasycené | 9,22 g |
––– omega 3 | 2,84 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 22 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 79,10 g |
– cukry | 62,27 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 jehněčího hřbetu | ||
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
12 12 rozpůlených a vypeckovaných švestek | Švestky čerstvé | 240 g |
1 kousek 1 kousek celé skořice | Skořice ceylonská | |
5 5 hřebíčků | Hřebíček | |
1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
sůl | Sůl mořská | |
mleté černé koření | Pepř černý mletý | |
1 lžička 1 lžička solamylu | Bramborový škrob | 5 g |
1-1,5 dl 1-1,5 dl bílého vína | Víno bílé suché | 125 ml |
3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu |