Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s kari a zázvorem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 342 kJ /
1 516 kcal
Bílkoviny15,82 g
– z toho živočišné bílkoviny3,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,32 g
Tuky125,30 g
– nasycené44,69 g
– nenasycené77,44 g
–– mononenasycené61,30 g
–– polynenasycené16,14 g
––– omega 32,82 g
Vláknina21,84 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,85 g
Sůl4,47 g
Sacharidy71,06 g
– cukry10,54 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 větší mrkve Mrkev čerstvá 100 g
1/4 1/4 celeru Celer bulva čerstvá 135 g
1/2 1/2 menšího květáku Květák čerstvý
3 3 velké brambory Brambor zimní 150 g
3 3 žampiony Žampion čerstvý
3 PL 3 PL oleje Olej řepkový 33 ml
10 dkg 10 dkg slaniny -nemusí být Špek 100 g
2 PL 2 PL koriandru čerstvého nebo 1/2 KL koriandru mletého Koriandr semena 30 g
2 PL 2 PL čerstvého zázvoru nebo 1/2 KL zázvoru mletého Zázvor čerstvý 30 g
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
2 PL 2 PL citronové šťávy Šťáva z citrónu 30 ml
2,5 KL 2,5 KL kari koření Kari 12.5 g
pažitka Pažitka čerstvá
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
1 l 1 l vody nebo zeleninového vývaru Voda 1000 ml
smetana Smetana kravská sladká 12%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.