Nutriční hodnoty (Krémová polévka z jarní cibulky se slaninovým chipsem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 296 kJ / 788 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,84 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,74 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,10 g |
Tuky | 61,88 g |
– nasycené | 40,60 g |
– nenasycené | 19,19 g |
–– mononenasycené | 17,20 g |
–– polynenasycené | 1,99 g |
––– omega 3 | 0,51 g |
Vláknina | 21,60 g |
Cholesterol | 201 mg |
Sodík | 88 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 21,61 g |
– cukry | 5,41 g |
––– laktóza | 4,66 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
2 svazky 2 svazky jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | 240 g |
10 cm 10 cm bílé části pórku | Pórek čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
150 ml 150 ml bílého suchého vína | Víno bílé suché | 150 ml |
150 ml 150 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
4 plátky 4 plátky anglické slaniny | Anglická slanina |