Nutriční hodnoty (Lehký dortík s ovocem - jednoduchý i pro začátečníka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 8 619 kJ / 2 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 43,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 50,80 g |
– nasycené | 10,25 g |
– nenasycené | 28,29 g |
–– mononenasycené | 21,13 g |
–– polynenasycené | 7,16 g |
––– omega 3 | 1,04 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 561 mg |
Sůl | 1,53 g |
Sacharidy | 334,30 g |
– cukry | 184,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
180 g 180 g cukru moučka | Cukr bílý | 180 g |
200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
tuk na vymazání formy | Margarín | |
mouka nebo kokos na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká | |
1 1 smetana 33% | Smetana kravská sladká 35% | |
1 1 malý jogurt | Jogurt kravský bílý 3,5% | |
1 panák 1 panák ledové vody | Voda | 50 ml |
marmeláda na potření korpusu (možné i na obarvení krému) | Marmeláda jahodová | |
ovoce dle možností | Jahody čerstvé |