Nutriční hodnoty (Dal Makhani (indické národní jídlo))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 033 kJ / 725 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,68 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,32 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,36 g |
Tuky | 40,28 g |
– nasycené | 24,43 g |
– nenasycené | 14,86 g |
–– mononenasycené | 13,00 g |
–– polynenasycené | 1,86 g |
––– omega 3 | 0,14 g |
Vláknina | 30,22 g |
Cholesterol | 115 mg |
Sodík | 109 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 69,62 g |
– cukry | 36,69 g |
––– laktóza | 0,36 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrnek 1 hrnek (cca 250 g) černé indické čočky | Čočka černá neloupaná | |
1/2 hrnku 1/2 hrnku (cca 125 g) červených fazolí | Fazole červená ledvina | |
4-5 lžic 4-5 lžic másla (může být i obyčejné, ale jednoznačně lepší je ghí) | Máslo kravské | 45 g |
2 2 velká masitá rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
cca 200 g 200 g rajčatového protlaku (vynikající je řecký Zanae) | Protlak rajčatový | 200 g |
čerstvý zázvor - cca 4ks 3cm špalíčky špalíčky | Zázvor čerstvý | |
3 3 střední červené cibule | Cibule červená čerstvá | 207 g |
5-7 stroužků 5-7 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 42 g |
1 lžička 1 lžička mletého koriandru | Koriandr list sušený | 5 g |
2 lžičky 2 lžičky garam masala koření | Garam masala | 10 g |
1 lžička 1 lžička římského kmínu | Římský kmín mletý | 7 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky středně pálivého chilli (pudru) | Chilli paprička sušená | 2.5 g |
zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
čerstvý koriandr | Koriandr listy čerstvé | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
popř. navíc 1 lžíce lžíce Podravky - Natura | Kořenící směs sypká |