Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dal Makhani (indické národní jídlo))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 033 kJ /
725 kcal
Bílkoviny11,68 g
– z toho živočišné bílkoviny0,32 g
– z toho rostlinné bílkoviny11,36 g
Tuky40,28 g
– nasycené24,43 g
– nenasycené14,86 g
–– mononenasycené13,00 g
–– polynenasycené1,86 g
––– omega 30,14 g
Vláknina30,22 g
Cholesterol 115 mg
Sodík 109 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy69,62 g
– cukry36,69 g
––– laktóza0,36 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 hrnek 1 hrnek (cca 250 g) černé indické čočky Čočka černá neloupaná
1/2 hrnku 1/2 hrnku (cca 125 g) červených fazolí Fazole červená ledvina
4-5 lžic 4-5 lžic másla (může být i obyčejné, ale jednoznačně lepší je ghí) Máslo kravské 45 g
2 2 velká masitá rajčata Rajče červené čerstvé 120 g
cca 200 g 200 g rajčatového protlaku (vynikající je řecký Zanae) Protlak rajčatový 200 g
čerstvý zázvor - cca 4ks 3cm špalíčky špalíčky Zázvor čerstvý
3 3 střední červené cibule Cibule červená čerstvá 207 g
5-7 stroužků 5-7 stroužků česneku Česnek čerstvý 42 g
1 lžička 1 lžička mletého koriandru Koriandr list sušený 5 g
2 lžičky 2 lžičky garam masala koření Garam masala 10 g
1 lžička 1 lžička římského kmínu Římský kmín mletý 7 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky středně pálivého chilli (pudru) Chilli paprička sušená 2.5 g
zakysaná smetana Smetana kravská zakysaná 12%
čerstvý koriandr Koriandr listy čerstvé
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
popř. navíc 1 lžíce lžíce Podravky - Natura Kořenící směs sypká

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.