Nutriční hodnoty (Kuřecí stehna na špeku, houbách a zelenině)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 061 kJ / 1 210 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,43 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,73 g |
Tuky | 112,77 g |
– nasycené | 52,62 g |
– nenasycené | 57,62 g |
–– mononenasycené | 47,84 g |
–– polynenasycené | 9,77 g |
––– omega 3 | 1,15 g |
Vláknina | 9,65 g |
Cholesterol | 124 mg |
Sodík | 1,72 g |
Sůl | 4,25 g |
Sacharidy | 32,60 g |
– cukry | 26,90 g |
––– laktóza | 5,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 kuřecí stehna (nebo jen paličky, popř. celé kuře) | Kuře stehno s kůží | |
1 PL 1 PL oleje | Olej řepkový | 11 ml |
100 g 100 g dobře vyuzeného špeku (nejlepší je domácí) | Špek | 100 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
kousek kousek pórku | Pórek čerstvý | |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
3 stonky 3 stonky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
1 1 čerstvá kapie | Paprika červená čerstvá | 250 g |
hrst hrst krájených hub (žampiony, hlíva, lesní houby..., to vše čerstvé, nakládané nebo mražené, zkrátka co máte po ruce) | Hřib čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
mletá červená paprika (možno i uzenou nebo trochu pálivé) | Paprika červená sušená | |
vývar nebo voda | Vývar hovězí | |
150 ml 150 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
hladká mouka (cca 2 PL) | Mouka pšeničná hladká |