Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z červené čočky s balkánským sýrem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 850 kJ /
1 159 kcal
Bílkoviny67,35 g
– z toho živočišné bílkoviny18,75 g
– z toho rostlinné bílkoviny48,60 g
Tuky28,83 g
– nasycené16,82 g
– nenasycené10,72 g
–– mononenasycené7,95 g
–– polynenasycené2,77 g
––– omega 30,59 g
Vláknina44,03 g
Cholesterol 113 mg
Sodík 2,57 g
Sůl6,35 g
Sacharidy136,38 g
– cukry24,28 g
––– laktóza1,88 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 g 200 g červené čočky Čočka červená neloupaná 200 g
125 g 125 g balkánského sýra Sýr balkánský (50% t. v s.) 125 g
1 1 červená paprika Paprika červená čerstvá 150 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1/2 1/2 pórku (nebo mladá cibulka) Pórek čerstvý
2 2 oloupaná rajčata Rajče červené čerstvé 120 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
římský kmín Římský kmín mletý
chilli Chilli paprička sušená
oregano Oregano sušené
1 lžíce 1 lžíce protlaku (nebo dobrého kečupu) Protlak rajčatový 15 g
1 lžička 1 lžička octa Ocet lihový 5 ml
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.