Nutriční hodnoty (Polévka z červené čočky s balkánským sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 850 kJ / 1 159 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 48,60 g |
Tuky | 28,83 g |
– nasycené | 16,82 g |
– nenasycené | 10,72 g |
–– mononenasycené | 7,95 g |
–– polynenasycené | 2,77 g |
––– omega 3 | 0,59 g |
Vláknina | 44,03 g |
Cholesterol | 113 mg |
Sodík | 2,57 g |
Sůl | 6,35 g |
Sacharidy | 136,38 g |
– cukry | 24,28 g |
––– laktóza | 1,88 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g červené čočky | Čočka červená neloupaná | 200 g |
125 g 125 g balkánského sýra | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 125 g |
1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1/2 1/2 pórku (nebo mladá cibulka) | Pórek čerstvý | |
2 2 oloupaná rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
římský kmín | Římský kmín mletý | |
chilli | Chilli paprička sušená | |
oregano | Oregano sušené | |
1 lžíce 1 lžíce protlaku (nebo dobrého kečupu) | Protlak rajčatový | 15 g |
1 lžička 1 lžička octa | Ocet lihový | 5 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |