Nutriční hodnoty (Pečené brambory s krevetami a křenovým sosem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 2 777 kJ / 664 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 38,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,47 g |
Tuky | 31,17 g |
– nasycené | 12,68 g |
– nenasycené | 16,11 g |
–– mononenasycené | 8,31 g |
–– polynenasycené | 7,80 g |
––– omega 3 | 0,48 g |
Vláknina | 10,54 g |
Cholesterol | 312 mg |
Sodík | 1,02 g |
Sůl | 1,47 g |
Sacharidy | 47,05 g |
– cukry | 17,13 g |
––– laktóza | 5,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 velké brambory na pečení | Brambor zimní | 100 g |
olivový olej | Olej olivový | |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě namletý pepř | Pepř černý mletý | |
170 g 170 g vyloupaných krevet v laku (váha bez nálevu) nebo mražených (nechte rozmrznout); jsou růžové, neb už jsou předupravené k přímé konzumaci; pokud uvidíte krevety šedivé, tak ty jsou syrové a je potřeba je tepelně upravit | Krevety loupané | 170 g |
1,5 dl 1,5 dl husté zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
1 lžíce 1 lžíce majonézy | Majonéza | 15 g |
1 1 malá červená cibule oloupaná a na velmi jemno nasekaná | Cibule červená čerstvá | 69 g |
cca 2 lžíce 2 lžíce sekaného kopru (použila jsem mražený ze zahrady) | Kopr nať čerstvý | 30 g |
1 1 vrchovatá lžička čerstvě nastrouhaného křenu (či nakládaný ve skleničce; prodával se jako Křeník) | Křen čerstvý | 100 g |
pokud chcete být za opravdu gurmány ze severu, tak přidejte do sosu i lžičku lžičku brandy či koňaku | Brandy |