Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Pečené brambory s krevetami a křenovým sosem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie2 777 kJ /
664 kcal
Bílkoviny44,67 g
– z toho živočišné bílkoviny38,20 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,47 g
Tuky31,17 g
– nasycené12,68 g
– nenasycené16,11 g
–– mononenasycené8,31 g
–– polynenasycené7,80 g
––– omega 30,48 g
Vláknina10,54 g
Cholesterol 312 mg
Sodík 1,02 g
Sůl1,47 g
Sacharidy47,05 g
– cukry17,13 g
––– laktóza5,70 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 velké brambory na pečení Brambor zimní 100 g
olivový olej Olej olivový
sůl Sůl mořská
čerstvě namletý pepř Pepř černý mletý
170 g 170 g vyloupaných krevet v laku (váha bez nálevu) nebo mražených (nechte rozmrznout); jsou růžové, neb už jsou předupravené k přímé konzumaci; pokud uvidíte krevety šedivé, tak ty jsou syrové a je potřeba je tepelně upravit Krevety loupané 170 g
1,5 dl 1,5 dl husté zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 150 ml
1 lžíce 1 lžíce majonézy Majonéza 15 g
1 1 malá červená cibule oloupaná a na velmi jemno nasekaná Cibule červená čerstvá 69 g
cca 2 lžíce 2 lžíce sekaného kopru (použila jsem mražený ze zahrady) Kopr nať čerstvý 30 g
1 1 vrchovatá lžička čerstvě nastrouhaného křenu (či nakládaný ve skleničce; prodával se jako Křeník) Křen čerstvý 100 g
pokud chcete být za opravdu gurmány ze severu, tak přidejte do sosu i lžičku lžičku brandy či koňaku Brandy

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.