Nutriční hodnoty (Dušená zelenina s míchanými vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 4 270 kJ / 1 021 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,42 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 32,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,28 g |
Tuky | 80,66 g |
– nasycené | 28,19 g |
– nenasycené | 43,50 g |
–– mononenasycené | 35,02 g |
–– polynenasycené | 8,48 g |
––– omega 3 | 1,06 g |
Vláknina | 9,05 g |
Cholesterol | 944 mg |
Sodík | 1,24 g |
Sůl | 3,02 g |
Sacharidy | 30,71 g |
– cukry | 10,21 g |
––– laktóza | 0,01 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 středně velké brambory | Brambor zimní | 100 g |
1 1 středně velká kedlubna | Kedluben čerstvý | 180 g |
1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 cm silný plátek másla | Máslo kravské | 1 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
6 lžic 6 lžic vývaru nebo vody | Vývar masový | |
na špičku nože na špičku nože nastrouhaný muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
3-4 3-4 vejce | Vejce slepičí | 245 g |
sůl | Sůl mořská | |
nasekané zelené bylinky | Petržel nať čerstvá |