Nutriční hodnoty (Květáková korma s cizrnou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 868 kJ / 1 403 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,97 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,05 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 29,92 g |
Tuky | 65,48 g |
– nasycené | 29,74 g |
– nenasycené | 30,53 g |
–– mononenasycené | 19,98 g |
–– polynenasycené | 10,54 g |
––– omega 3 | 0,21 g |
Vláknina | 144,93 g |
Cholesterol | 117 mg |
Sodík | 1,66 g |
Sůl | 5,60 g |
Sacharidy | 105,20 g |
– cukry | 17,51 g |
––– laktóza | 0,05 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 malý nebo půlka květáku | ||
400 g 400 g sterilované cizrny | Cizrna ve slaném nálevu | 400 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
2 cm 2 cm čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | |
2 lžíce 2 lžíce modrého máku | Mák modrý | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce drceného koriandru | Koriandr semena | 30 g |
8 8 ks drceného hřebíčku (dala jsem půl lžičky mletého) | Hřebíček | |
8 tobolek 8 tobolek kardamomu (rozdrtit zrníčka) | Kardamom prášek | |
1/2 lžíce 1/2 lžíce kurkumy | Kurkuma mletá | 7.5 g |
1 lžíce 1 lžíce skořice | Skořice ceylonská | 15 g |
3 lžíce 3 lžíce přepuštěného másla | Ghí | 45 g |
čerstvý koriandr k podávání | Koriandr listy čerstvé |