Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Květáková korma s cizrnou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie5 868 kJ /
1 403 kcal
Bílkoviny29,97 g
– z toho živočišné bílkoviny0,05 g
– z toho rostlinné bílkoviny29,92 g
Tuky65,48 g
– nasycené29,74 g
– nenasycené30,53 g
–– mononenasycené19,98 g
–– polynenasycené10,54 g
––– omega 30,21 g
Vláknina144,93 g
Cholesterol 117 mg
Sodík 1,66 g
Sůl5,60 g
Sacharidy105,20 g
– cukry17,51 g
––– laktóza0,05 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 malý nebo půlka květáku
400 g 400 g sterilované cizrny Cizrna ve slaném nálevu 400 g
2 2 cibule Cibule čerstvá 140 g
5 stroužků 5 stroužků česneku Česnek čerstvý 35 g
2 cm 2 cm čerstvého zázvoru Zázvor čerstvý
2 lžíce 2 lžíce modrého máku Mák modrý 30 g
2 lžíce 2 lžíce drceného koriandru Koriandr semena 30 g
8 8 ks drceného hřebíčku (dala jsem půl lžičky mletého) Hřebíček
8 tobolek 8 tobolek kardamomu (rozdrtit zrníčka) Kardamom prášek
1/2 lžíce 1/2 lžíce kurkumy Kurkuma mletá 7.5 g
1 lžíce 1 lžíce skořice Skořice ceylonská 15 g
3 lžíce 3 lžíce přepuštěného másla Ghí 45 g
čerstvý koriandr k podávání Koriandr listy čerstvé

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.