Nutriční hodnoty (Polentové noky s hermelínem a česnekovo-bylinkovým máslem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 320 kJ / 2 227 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,63 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 24,21 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,42 g |
Tuky | 135,86 g |
– nasycené | 82,51 g |
– nenasycené | 50,41 g |
–– mononenasycené | 42,17 g |
–– polynenasycené | 8,25 g |
––– omega 3 | 0,58 g |
Vláknina | 5,98 g |
Cholesterol | 402 mg |
Sodík | 1,15 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 209,93 g |
– cukry | 17,47 g |
––– laktóza | 2,33 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g kukuřičné krupice (polenty) | Krupice kukuřičná hrubá | 250 g |
1 litr 1 litr vody | Voda | 1000 ml |
sůl | Sůl mořská | |
1 1 hermelín | Hermelín | 100 g |
máslo nebo olivový olej | Máslo kravské | |
125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
pár kapek kapek citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
libeček | Libeček čerstvý | |
sůl | Sůl mořská |