Nutriční hodnoty (Makový závin hrnkový)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 19 485 kJ / 4 657 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 29,96 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 89,40 g |
Tuky | 133,82 g |
– nasycené | 77,47 g |
– nenasycené | 49,97 g |
–– mononenasycené | 38,97 g |
–– polynenasycené | 10,99 g |
––– omega 3 | 1,21 g |
Vláknina | 24,18 g |
Cholesterol | 571 mg |
Sodík | 353 mg |
Sůl | 0,82 g |
Sacharidy | 731,76 g |
– cukry | 220,77 g |
––– laktóza | 32,85 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 hrnky 3 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 750 g |
3 lžíce 3 lžíce cukru | Cukr bílý | 75 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku rozpuštěného másla | Máslo kravské | 125 g |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
1/2 kostičky 1/2 kostičky droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
1 1 bílek na potření (nebo máslo) | Vaječný bílek | 33 g |
400 ml 400 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
1 1 a 1/2 hrnku mletého máku | Mák modrý mletý | |
3 lžíce 3 lžíce cukru | Cukr bílý | 75 g |
skořice | Skořice ceylonská |