Nutriční hodnoty (Velikonoční beránek s koňakem a s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 10 611 kJ / 2 536 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,97 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,37 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 21,60 g |
Tuky | 131,25 g |
– nasycené | 74,55 g |
– nenasycené | 47,98 g |
–– mononenasycené | 41,51 g |
–– polynenasycené | 6,48 g |
––– omega 3 | 0,57 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 807 mg |
Sůl | 2,11 g |
Sacharidy | 261,95 g |
– cukry | 104,95 g |
––– laktóza | 1,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 větší jablko (nakrájené na kostičky) | Jablko čerstvé | 150 g |
citronová šťáva (na pokapání jablek) | Šťáva z citrónu | |
125 g 125 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 125 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
75 g 75 g cukru krupice | Cukr bílý | 75 g |
1 lžička 1 lžička vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 5 g |
3 3 menší vejce (nebo 2 velká vejce) | Vejce slepičí | 210 g |
75 ml 75 ml vaječného likéru | Likér vaječný | 75 ml |
210 g 210 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 210 g |
1/2 balíčku 1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
tuk na vymazání formy | Margarín | |
hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá | |
moučkový cukr na posypání | Cukr bílý |