Nutriční hodnoty (Mrkvový beránek s mandlemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 8 309 kJ / 1 986 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,14 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 27,44 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,70 g |
Tuky | 111,50 g |
– nasycené | 14,91 g |
– nenasycené | 85,06 g |
–– mononenasycené | 60,63 g |
–– polynenasycené | 24,43 g |
––– omega 3 | 6,79 g |
Vláknina | 19,95 g |
Cholesterol | 795 mg |
Sodík | 564 mg |
Sůl | 1,94 g |
Sacharidy | 197,50 g |
– cukry | 108,40 g |
––– laktóza | 1,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
100 g 100 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 100 g |
80 ml 80 ml oleje | Olej řepkový | 80 ml |
2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
150 g 150 g nastrouhané mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
1 lžička 1 lžička citrónové kůry | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
1 lžička 1 lžička pomerančové kůry | Pomerančová kůra čerstvá | 5 g |
2 hrsti 2 hrsti nasekaných mandlí | Mandle loupané | |
1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
150 150 hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
100 g 100 g celozrnné špaldové mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 100 g |
tuk na vymazání formy | Margarín | |
hrubá mouka na vysypání formy. | Mouka pšeničná hrubá |