Nutriční hodnoty (Makovo-mrkvové pruhované řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 305 kJ / 2 224 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,49 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 31,13 g |
Tuky | 103,05 g |
– nasycené | 10,36 g |
– nenasycené | 80,10 g |
–– mononenasycené | 45,68 g |
–– polynenasycené | 34,42 g |
––– omega 3 | 4,76 g |
Vláknina | 18,75 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 368 mg |
Sůl | 1,48 g |
Sacharidy | 266,30 g |
– cukry | 114,55 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
8-10 PL 8-10 PL krupicového cukru | Cukr bílý | 108 g |
5 PL 5 PL oleje | Olej řepkový | 55 ml |
1 1 uvařený a najemno nastrouhaný brambor (nemusí být, ale těsto je s ním vláčnější) | Brambor zimní | 50 g |
15 PL 15 PL polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 165 g |
mléko dle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
5 PL 5 PL mletého máku | Mák modrý mletý | 75 g |
1 1 středně velká mrkev nastrouhaná najemno | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 sáček 1 sáček prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |