Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Makovo-mrkvové pruhované řezy)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 305 kJ /
2 224 kcal
Bílkoviny48,49 g
– z toho živočišné bílkoviny17,36 g
– z toho rostlinné bílkoviny31,13 g
Tuky103,05 g
– nasycené10,36 g
– nenasycené80,10 g
–– mononenasycené45,68 g
–– polynenasycené34,42 g
––– omega 34,76 g
Vláknina18,75 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 368 mg
Sůl1,48 g
Sacharidy266,30 g
– cukry114,55 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
8-10 PL 8-10 PL krupicového cukru Cukr bílý 108 g
5 PL 5 PL oleje Olej řepkový 55 ml
1 1 uvařený a najemno nastrouhaný brambor (nemusí být, ale těsto je s ním vláčnější) Brambor zimní 50 g
15 PL 15 PL polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 165 g
mléko dle potřeby Mléko kravské polotučné 1,5%
5 PL 5 PL mletého máku Mák modrý mletý 75 g
1 1 středně velká mrkev nastrouhaná najemno Mrkev čerstvá 50 g
1 sáček 1 sáček prášku do pečiva Kypřící prášek 12 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.