Nutriční hodnoty (Kuřecí nudličky na kari s pórkem a řapíkatým celerem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 358 kJ / 1 281 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 119,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,50 g |
Tuky | 53,50 g |
– nasycené | 11,84 g |
– nenasycené | 38,82 g |
–– mononenasycené | 27,19 g |
–– polynenasycené | 11,63 g |
––– omega 3 | 3,76 g |
Vláknina | 49,80 g |
Cholesterol | 311 mg |
Sodík | 1,24 g |
Sůl | 2,80 g |
Sacharidy | 39,10 g |
– cukry | 16,80 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g kuřecích prsních řízků (lze ale použít i krůtí nebo králičí maso) | Kuře prso | 500 g |
1 PL 1 PL kari koření | Kari | 15 g |
3 PL 3 PL oleje | Olej řepkový | 33 ml |
sůl | Sůl mořská | |
2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
1/2 1/2 pórku (asi hrst nakrájeného na kolečka) | Pórek čerstvý | |
2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
trochu trochu vody nebo vývaru (použila jsem vodu a gelový bujón) | Voda | |
100 ml 100 ml smetany (30% tuku) | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |