Nutriční hodnoty (Lučinová pěna s likérem a ovocem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 3 672 kJ / 878 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 46,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 72,00 g |
– nasycené | 45,20 g |
– nenasycené | 23,60 g |
–– mononenasycené | 20,40 g |
–– polynenasycené | 3,20 g |
––– omega 3 | 1,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 172 mg |
Sodík | 140 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 10,80 g |
– cukry | 10,80 g |
––– laktóza | 10,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g čerstvého sýru typu lučina pokojové teploty (lépe se pak šlehá) | Sýr hrudkový kravský | 200 g |
200 ml 200 ml vychlazené smetany ke šlehání; používám tučnější, neb mi víc chutná | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
cca 2 lžíce 2 lžíce (nebo i více) prosátého moučkového cukru, nejlépe vanilkového | ||
cca 4 lžičky 4 lžičky prosátého kakaového prášku holandského typu | Kakao prášek | |
2 2 a více ks grahamových sušenek (nebo jiných vašich oblíbených, třeba i piškoty) | ||
přiměřené množství vašeho oblíbeného likéru typu Baileys; klidně použijte rum nebo cokoliv, co vám chutná; množství záměrně neuvádím, neb míru alkoholu si každý zvolí sám a je jasné, že pro dospěláky to bude třeba větší “síla” | Likér |