Nutriční hodnoty (Švestkový závin s mandlemi (i DIA))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 540 kJ / 1 802 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 33,70 g |
Tuky | 116,30 g |
– nasycené | 52,51 g |
– nenasycené | 61,38 g |
–– mononenasycené | 41,69 g |
–– polynenasycené | 19,69 g |
––– omega 3 | 0,49 g |
Vláknina | 14,35 g |
Cholesterol | 233 mg |
Sodík | 44 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 145,18 g |
– cukry | 13,23 g |
––– laktóza | 3,68 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
170 g 170 g hladké mouky (dá se použít i jiná než pšeničná, třeba žitná nebo špaldová) | Mouka pšeničná hladká | 170 g |
80 g 80 g másla pokojové teploty | Máslo kravské | 80 g |
80 g 80 g zakysané 15% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 80 ml |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
švestkový kompot (pro diabetiky Dia kompot) | Švestky zavařené | |
80 g 80 g jemně mletých mandlí (pro alergiky: místo mandlí přidejte rozdrobené sušenky) | Mandle loupané mleté | 80 g |
1/2 ČL 1/2 ČL mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |