Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Švestkový závin s mandlemi (i DIA))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 540 kJ /
1 802 kcal
Bílkoviny36,50 g
– z toho živočišné bílkoviny2,80 g
– z toho rostlinné bílkoviny33,70 g
Tuky116,30 g
– nasycené52,51 g
– nenasycené61,38 g
–– mononenasycené41,69 g
–– polynenasycené19,69 g
––– omega 30,49 g
Vláknina14,35 g
Cholesterol 233 mg
Sodík 44 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy145,18 g
– cukry13,23 g
––– laktóza3,68 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
170 g 170 g hladké mouky (dá se použít i jiná než pšeničná, třeba žitná nebo špaldová) Mouka pšeničná hladká 170 g
80 g 80 g másla pokojové teploty Máslo kravské 80 g
80 g 80 g zakysané 15% smetany Smetana kravská sladká 12% 80 ml
špetka špetka soli Sůl mořská
švestkový kompot (pro diabetiky Dia kompot) Švestky zavařené
80 g 80 g jemně mletých mandlí (pro alergiky: místo mandlí přidejte rozdrobené sušenky) Mandle loupané mleté 80 g
1/2 ČL 1/2 ČL mleté skořice Skořice ceylonská mletá 5 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.