Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kváskový mazanec nebo vánočka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie38 367 kJ /
9 170 kcal
Bílkoviny200,30 g
– z toho živočišné bílkoviny26,75 g
– z toho rostlinné bílkoviny173,55 g
Tuky373,97 g
– nasycené155,69 g
– nenasycené201,62 g
–– mononenasycené134,73 g
–– polynenasycené66,89 g
––– omega 31,40 g
Vláknina70,07 g
Cholesterol 1,70 g
Sodík 3,52 g
Sůl8,44 g
Sacharidy1 194,92 g
– cukry363,03 g
––– laktóza2,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
160 g 160 g pšeničného kvásku (aktivní) Kvásek pšeničný 160 ml
500 g 500 g hladké mouky (část lze nahradit špaldovou) Mouka pšeničná hladká 500 g
500 g 500 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 500 g
250 g 250 g jemného třtinového cukru Cukr třtinový 250 g
kůra z 1 kůra z 1 citronu Citrón čerstvý 90 g
šťáva z 1/2 citronu Šťáva z citrónu
1/2 1/2 vanilkového lusku Vanilkové lusky
1 lžička 1 lžička soli Sůl mořská 8 g
100 g 100 g rozinek Rozinky 100 g
200 g 200 g mandlí (nasekaných nahrubo) Mandle neloupané 200 g
250 g 250 g rozpuštěného másla (+na potření) Máslo kravské 250 g
5 5 žloutků Vaječný žloutek 115 g
2 lžíce 2 lžíce rumu Rum 34 ml
mléko (dle potřeby) Mléko kravské polotučné 1,5%
2 2 bílky (rozšlehané) Vaječný bílek 66 g
50 g 50 g mandlí Mandle neloupané 50 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.