Nutriční hodnoty (Pikantní polévka s řapíkatým celerem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 046 kJ / 967 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,71 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 41,64 g |
Tuky | 15,21 g |
– nasycené | 7,43 g |
– nenasycené | 7,16 g |
–– mononenasycené | 3,88 g |
–– polynenasycené | 3,28 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 104,24 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 1,65 g |
Sůl | 3,50 g |
Sacharidy | 114,91 g |
– cukry | 33,03 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 větších brambor | Brambor zimní | 250 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
300 g 300 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 300 g |
3-4 řapíky 3-4 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1750 g |
zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
1 lžička 1 lžička mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky uzené mleté papriky | Paprika uzená | 2.5 g |
chilli - podle chuti, nemusí být | Chilli paprička sušená | |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
sůl | Sůl mořská | |
pažitka | Pažitka čerstvá |