Nutriční hodnoty (Boloňská omáčka (ragú à la bolognese))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 3 702 kJ / 885 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,08 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 99,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,58 g |
Tuky | 21,87 g |
– nasycené | 5,32 g |
– nenasycené | 10,96 g |
–– mononenasycené | 9,28 g |
–– polynenasycené | 1,68 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 8,65 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 317 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 33,30 g |
– cukry | 22,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
olivový olej | Olej olivový | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
500 g 500 g mletého masa (směs 200 g vepřové plece a 300 g předního hovězího bez kosti) | Vepřová plec | 500 g |
1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
3 stonky 3 stonky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
200 ml 200 ml červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
300 ml 300 ml rajčatové passaty | Pyré z červených rajčat | 300 g |
1 plechovka 1 plechovka sterilovaných loupaných rajčat (podle potřeby) | Dužina červeného rajčete čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
vývar (nemusí být) | Vývar masový |