Nutriční hodnoty (Voňavý játrový pekáček počesku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 816 kJ / 1 868 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,59 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 106,96 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,63 g |
Tuky | 63,16 g |
– nasycené | 25,26 g |
– nenasycené | 24,72 g |
–– mononenasycené | 19,75 g |
–– polynenasycené | 4,97 g |
––– omega 3 | 0,36 g |
Vláknina | 23,47 g |
Cholesterol | 3,08 g |
Sodík | 696 mg |
Sůl | 1,52 g |
Sacharidy | 186,15 g |
– cukry | 17,81 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg brambor (syrových) | Brambor zimní | 1000 g |
500 g 500 g kuřecích jater | Játra kuřecí | 500 g |
1 1 pórek (nebo půlka většího) | Pórek čerstvý | |
4 ks 4 ks olomouckých tvarůžků | Tvarůžky | |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
200 ml 200 ml zakysané smetany (nebo 200 ml smetany ke šlehání) | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
mletá sladká paprika (může být i špetka špetka pálivé) | Paprika červená sušená | |
majoránka | Majoránka sušená | |
tuk na vymazání formy | Margarín | |
strouhanka na vysypání formy | Strouhanka pšeničná |