Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bramboráčky podle Aly)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 543 kJ /
2 759 kcal
Bílkoviny107,35 g
– z toho živočišné bílkoviny41,39 g
– z toho rostlinné bílkoviny65,96 g
Tuky45,91 g
– nasycené13,76 g
– nenasycené20,98 g
–– mononenasycené12,62 g
–– polynenasycené8,36 g
––– omega 30,75 g
Vláknina69,40 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 967 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy446,73 g
– cukry145,40 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg brambor Brambor zimní 1000 g
2 2 cibule Cibule čerstvá 140 g
0,5 hlávky 0,5 hlávky červeného zelí (může být i bílé) Zelí červené čerstvé 1500 g
česnek (2-4 stroužky) Česnek čerstvý
majoránka Majoránka sušená
200 g 200 g hladké mouky na zahuštění omáčky + do bramboráků Mouka pšeničná hladká 200 g
olej (na zpěnění cibulky a smažení bramboráků) Cibulka jarní čerstvá
pepř Pepř černý
sůl Sůl mořská
4 4 vejce dle počtu strávníků (+ do bramboráků) Vejce slepičí 280 g
1 l 1 l vývaru nebo masox Vývar masový 1000 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.