Nutriční hodnoty (Bramboráčky podle Aly)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 543 kJ / 2 759 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 41,39 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 65,96 g |
Tuky | 45,91 g |
– nasycené | 13,76 g |
– nenasycené | 20,98 g |
–– mononenasycené | 12,62 g |
–– polynenasycené | 8,36 g |
––– omega 3 | 0,75 g |
Vláknina | 69,40 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 967 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 446,73 g |
– cukry | 145,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
0,5 hlávky 0,5 hlávky červeného zelí (může být i bílé) | Zelí červené čerstvé | 1500 g |
česnek (2-4 stroužky) | Česnek čerstvý | |
majoránka | Majoránka sušená | |
200 g 200 g hladké mouky na zahuštění omáčky + do bramboráků | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
olej (na zpěnění cibulky a smažení bramboráků) | Cibulka jarní čerstvá | |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
4 4 vejce dle počtu strávníků (+ do bramboráků) | Vejce slepičí | 280 g |
1 l 1 l vývaru nebo masox | Vývar masový | 1000 ml |