Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Palačinkové muffiny s borůvkovou omáčkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 665 kJ /
1 115 kcal
Bílkoviny41,71 g
– z toho živočišné bílkoviny40,30 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,41 g
Tuky56,56 g
– nasycené19,81 g
– nenasycené21,52 g
–– mononenasycené17,43 g
–– polynenasycené4,09 g
––– omega 30,64 g
Vláknina8,29 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 2,13 g
Sůl1,10 g
Sacharidy105,65 g
– cukry85,80 g
––– laktóza8,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 lžíce 2 lžíce rozpuštěného a lehce vychladlého másla (cca 10 g) Máslo kravské 20 g
4 4 velká vejce (nejlépe pokojové teploty, klidně je dejte na chvilku do teplé vody) Vejce slepičí 280 g
160 ml 160 ml vlažného mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 160 ml
100 g 100 g prosáté hladké mouky; použila jsem špaldovou
1 lžíce 1 lžíce cukru; použila jsem třtinový
1 lžička 1 lžička vanilkového extraktu Aroma vanilkové 7 ml
špetka špetka soli Sůl mořská
1/2 lžičky 1/2 lžičky jedlé sody (můžete ale vynechat) Jedlá soda 6 g
1 hrnek 1 hrnek borůvek (použila jsem mražené z domácích zásob z léta) cca 170 g ve zmrzlém stavu Borůvky čerstvé 200 g
2-3 lžíce 2-3 lžíce cukru (záleží na kyselosti ovoce) Cukr bílý 62.5 g
1 lžička 1 lžička čerstvé citronové šťávy (dá se tím regulovat sladkost celé omáčky, přidejte či uberte dle svých potřeb a chutí) Šťáva z citrónu 5 ml
1 lžíce 1 lžíce kukuřičného škrobu Škrob kukuřičný 15 g
3 lžíce 3 lžíce vody Voda 54 ml
1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice Skořice ceylonská 4 g
1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého kardamonu Kardamom prášek 1.25 g
1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého hřebíčku (ale není podmínkou) Hřebíček 1.25 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.