Nutriční hodnoty (Palačinkové muffiny s borůvkovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 665 kJ / 1 115 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,71 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 40,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,41 g |
Tuky | 56,56 g |
– nasycené | 19,81 g |
– nenasycené | 21,52 g |
–– mononenasycené | 17,43 g |
–– polynenasycené | 4,09 g |
––– omega 3 | 0,64 g |
Vláknina | 8,29 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 2,13 g |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 105,65 g |
– cukry | 85,80 g |
––– laktóza | 8,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 lžíce 2 lžíce rozpuštěného a lehce vychladlého másla (cca 10 g) | Máslo kravské | 20 g |
4 4 velká vejce (nejlépe pokojové teploty, klidně je dejte na chvilku do teplé vody) | Vejce slepičí | 280 g |
160 ml 160 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 160 ml |
100 g 100 g prosáté hladké mouky; použila jsem špaldovou | ||
1 lžíce 1 lžíce cukru; použila jsem třtinový | ||
1 lžička 1 lžička vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 7 ml |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky jedlé sody (můžete ale vynechat) | Jedlá soda | 6 g |
1 hrnek 1 hrnek borůvek (použila jsem mražené z domácích zásob z léta) cca 170 g ve zmrzlém stavu | Borůvky čerstvé | 200 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce cukru (záleží na kyselosti ovoce) | Cukr bílý | 62.5 g |
1 lžička 1 lžička čerstvé citronové šťávy (dá se tím regulovat sladkost celé omáčky, přidejte či uberte dle svých potřeb a chutí) | Šťáva z citrónu | 5 ml |
1 lžíce 1 lžíce kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | 15 g |
3 lžíce 3 lžíce vody | Voda | 54 ml |
1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého kardamonu | Kardamom prášek | 1.25 g |
1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého hřebíčku (ale není podmínkou) | Hřebíček | 1.25 g |