Nutriční hodnoty (Milánské špagety s bílým vínem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 769 kJ / 3 052 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 173,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 100,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 73,10 g |
Tuky | 49,34 g |
– nasycené | 9,44 g |
– nenasycené | 30,32 g |
–– mononenasycené | 20,69 g |
–– polynenasycené | 9,63 g |
––– omega 3 | 2,05 g |
Vláknina | 42,58 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 414 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 413,80 g |
– cukry | 66,54 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g špaget (lepší jsou z tvrdé mouky) | Špagety pšeničné | 500 g |
500 500 g loupaných rajčat v plechovce | Dužina červeného rajčete čerstvá | |
100 g 100 g sušených rajčat | Dužina červeného rajčete sušená | 100 g |
500 g 500 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 500 g |
1 1 cibule nakrájená na jemno | Cibule čerstvá | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
6 stroužků 6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 42 g |
asi 300 ml 300 ml bílého vína | Víno bílé suché | 300 ml |
koření - bazalka, černý mletý pepř, tymián, citrónová kůra, směs provensálského koření, od každého asi 2 lžičky lžičky | Pepř černý | |
sůl podle chuti | Sůl mořská | |
sýr Formaggio da Pasta (sýr na těstoviny) na posypání | Sýr kravský tvrdý 30% |