Nutriční hodnoty (Krémové risotto s chřestovým pestem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 11 207 kJ / 2 679 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,63 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 33,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 33,77 g |
Tuky | 139,29 g |
– nasycené | 72,00 g |
– nenasycené | 53,76 g |
–– mononenasycené | 46,33 g |
–– polynenasycené | 7,43 g |
––– omega 3 | 0,74 g |
Vláknina | 57,41 g |
Cholesterol | 251 mg |
Sodík | 2,14 g |
Sůl | 5,08 g |
Sacharidy | 246,11 g |
– cukry | 22,83 g |
––– laktóza | 3,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g rýže na risotto (kvalitní kulatozrnné) | Rýže bílá kulatozrnná | 250 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
100 ml 100 ml bílého suchého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
500 ml 500 ml vývaru | Vývar masový | 500 ml |
8 stonků 8 stonků zeleného chřestu | Chřest zelený čerstvý | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
50-100 g 50-100 g másla | Máslo kravské | 75 g |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
100 g 100 g parmazánu | Parmezán | 100 g |
sůl | Sůl mořská |