Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Červené řepové rizoto)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 908 kJ /
695 kcal
Bílkoviny15,29 g
– z toho živočišné bílkoviny13,57 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,72 g
Tuky51,35 g
– nasycené20,10 g
– nenasycené26,31 g
–– mononenasycené22,83 g
–– polynenasycené3,48 g
––– omega 30,19 g
Vláknina5,51 g
Cholesterol 53 mg
Sodík 560 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy18,16 g
– cukry6,52 g
––– laktóza1,43 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 ml 250 ml kvalitní kulatozrnné rýže Rýže bílá kulatozrnná
3 3 středně velké řepy Červená řepa čerstvá
1 1 cibuli Cibule čerstvá 70 g
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje Olej olivový 22 ml
1 lžíci 1 lžíci másla Máslo kravské 10 g
150 ml 150 ml bílého vína Víno bílé suché 150 ml
500 ml 500 ml zeleninového vývaru Vývar zeleninový 500 ml
3 lžíce 3 lžíce strouhaného parmazánu Parmezán 45 g
sůl Sůl mořská
rukolu a zakysanou smetanu k podávání Smetana kravská zakysaná 12%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.