Nutriční hodnoty (Červené řepové rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 908 kJ / 695 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,29 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,57 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,72 g |
Tuky | 51,35 g |
– nasycené | 20,10 g |
– nenasycené | 26,31 g |
–– mononenasycené | 22,83 g |
–– polynenasycené | 3,48 g |
––– omega 3 | 0,19 g |
Vláknina | 5,51 g |
Cholesterol | 53 mg |
Sodík | 560 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 18,16 g |
– cukry | 6,52 g |
––– laktóza | 1,43 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 ml 250 ml kvalitní kulatozrnné rýže | Rýže bílá kulatozrnná | |
3 3 středně velké řepy | Červená řepa čerstvá | |
1 1 cibuli | Cibule čerstvá | 70 g |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
1 lžíci 1 lžíci másla | Máslo kravské | 10 g |
150 ml 150 ml bílého vína | Víno bílé suché | 150 ml |
500 ml 500 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 500 ml |
3 lžíce 3 lžíce strouhaného parmazánu | Parmezán | 45 g |
sůl | Sůl mořská | |
rukolu a zakysanou smetanu k podávání | Smetana kravská zakysaná 12% |